Cercar en aquest blog

dijous, 3 de desembre del 2009

Linux Vs Windows




Des de fa molts que anys que sempre hi ha hagut el conflicte de Windows-Linux(Deixant apart el Mac per aquest post).

Perquè existeix aquest problema? Windows te els problemes mes forts amb les distribucions de Ubuntu, de la companyia GNU. El fundador, Richard Stallman es un dels que encapcelen el projecte Ubuntu i fora de les distribucions, apart de ser filòsof informàtic. Es dedica a fer conferencies explicant que pot passar al nostre Windows sense ni que ens adonguem

Però tot això es remunta a fa ja una dècada. Quan Microsoft Windows començava a encapçalar el monopoli del Sistema Operatiu. Windows volia cobrar per molts dels serveis que oferia. Creant així milions i milions de beneficis per l’empresa

Richard Stallman, discrepava amb la filosofia Windows. No es pot vendre un S.O que contínuament es penja,falla i que a mes et facin pagar llicencies per quasi tot. Per el que va decidir agafar el nucli Unix i formar el seu propi Linux, mes endavant anomenat Ubuntu.

La seva filosofia es la de poder distribuir gratuïtament el S.O i no cobrar per a res, a mes els internautes tenen l’opció de agafar el codi font del S.O i poder-lo modificar o afegir programes nous,millores al S.O, per dir-ho d’alguna manera entre tots anem creant mica en mica el S.O. L’única condició que et fiquen es que no pots fer benefici amb Ubuntu.

Quan es va imposar aquest S.O, va tenir poca acollida. Però a mesura que ha anat passant el temps ,s’està introduint cada vegada a mes cases ja que ofereix un renderitzat mes potent que Windows, no existeixen els virus(les companyies no poden fer benefici al regalar la cura gratuïtament) i el mes important no has de pagar per ell.

Personalment m’agrada molt mes qualsevol distribució de Linux que Windows, tot i que hi ha coses que es troben a faltar amb Linux com els gestors de Direct X per a jocs.

A excepció d’això crec que Linux es una gran iniciativa en tots els aspectes i hem de donar suport a la causa.





Obriment blog


Aquest blog va destinat a la tecnologia de la informàtica en general. Tant en Hardware com Software.
Aquesta proposta surt a conseqüencia de la classe d'informàtica d'un cicle superior d'administració de sistemes informàtics.
A la llarga del temps s'anira omplint aquest blog intentant explicar,proposar i solventar nous dubtes d'aquest mon.