Cercar en aquest blog

dijous, 27 de maig del 2010

LDAP


Avui dedicarem aquest petit espai a parlar d'aquest servei.
Lightway Directory Acces Protocol es un protocol a nivell d'aplicacio que ens permet la connexio a uns directoris a nivell de xarxa del que son molt poc pesants(lleugers).
Em vull centrar mes en el tema usuaris. Que seria com un complement de LDAP.
Molts cops els treballadors fan la feina al seu ambit de treball i en quant arriben a casa no hi pensen mes. PEro imaginem que marxem de l'ambit de treball amb una tasca a mitjes i ens la volem treure de sobre el mes aviat possible.
A ningu li agradar portar-se la feina a casa, pero si toca, toca. Els usuaris LDAP el que permeten es obrir directament tot un ambient de treball via xarxa amb els recursos minims. Casi casi es podria dir que se t'engega tot el teu S.O desde el servidor LDAP ben configurat.
LDAP ames ofereix un munt de possibilitats mes pero. Imaginem que tenim un LDAP usuari penjat a internet i que hi poguem accedir sempre que hi volguem. Es perfecte. Poder accedir al teu ordinador practicament des de qualsevol ordinador del mon.
La caracteristica de LDAP es que nomes executa els serveis i dimonis minims per el maxim rendiment en el nostre entorn online.
Qui sap. POtser algun dia som treballadors RETA i necessitem el nostre S.O a qualsevol lloc.
Tambè especificar que sempre tindrem que canviar protocols i temes de seguretat perque no arribi a filtrar-se ningu no desitjat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada