Cercar en aquest blog

divendres, 26 de febrer del 2010

Fbackup


Avui en dia, tal com correm per Internet, es molt fàcil que ens puguin entrar diversos virus o programes espia que ens puguin perjudicar el nostre sistema operatiu. No tenen per que ser virus Blasters, o virus importants, si no petits virus que van fent que els teus fitxers vagin quedant perjudicats fins a tal punt que ja no els puguis utilitzar.

Per el que en aquests temps es molt important poder anar fent copies de seguretat regularment.

Si ets usuari Windows, ell mateix et proporciona un programa seu per a poder fer copies. Però si no som Windows o simplement no ens agrada el programa?

Existeix una aplicació de codi lliure, que s’anomena Fbackup .Permet fer copies o restaurar-les de manera molt fàcil i senzilla. Simplement tens que especificar el destí i programar en cas de que vulguis una programació setmanal/diària/mensual/anual/etc...

Ames, per a poder recuperar una copia de seguretat , es una eina també molt eficaç i senzilla per restaurar-los. Ames et permet planificar be totes les copies de manera rapida i fàcil.

Si voleu tenir un programa amb una llicencia de codi lliure, no ho penseu més. Fbackup es l’aplicació ideal per a aquesta tasca

dimecres, 17 de febrer del 2010

Llei sinde. Que es?

Últimament s'ha ficat molt de moda una llei que ha entrat en vigor aquest febrer, anomenada llei sinde. Però, perquè tanta polèmica?
Doncs resulta que aquesta llei, permet el tancament de webs o blogs que continguin o enllacin continguts multimèdia com es la musica ,o vídeos, o tot el que contingui drets d'autor,siguin d'enllaç directe o P2P.
I perquè aquesta polèmica? Doncs per que s'estan anteposant abans els drets d'autors, que els drets dels ciutadans. Beneficant-los molts mes a ells que no pas a un ciutadà normal i corrent.
Antigament si tu tenies una web que contenia un enllaç d'aquests tipus, el mes normal es que no tel toquessin, o com a molt passessis per un judici que podia tardar molt temps. Ara aquesta llei permet parar-ho sense cap mena de judici o explicació.
I qui esta darrera de tot això? doncs clarament tenim al darrera a la ministra de cultura actual, i la nostra famosa i "estimada" S.G.A.E.
La opinió d'un servidor es que cada vegada s’està lucrant mes la S.G.A.E. Fins a tal punt de treure un dels drets mes primaris dels ciutadans ,que es la llibertat.
Que opineu?

divendres, 12 de febrer del 2010

Ipad¿fiasco?


La multinacional Apple ha presentat fa dues setmanes el seu nou juguet: el Ipad.
Si be fa 1 mes dèiem que apple era sinònim de qualitat, avui ens toca dir que no tots els productes son qualitat. El ipad es el primer aparell que no rep bones critiques.I es que el veterà Steve Jobs, ha presentat el que es un portàtil multitouch pla, però amb un S.O de Iphone, el IphoneOs, cosa que ja limita molt el accés a moltes funcions.
Seguim llegint les prestacions de Ipad, i ens adonem que no te Flash! Avui dia el Flash es indispensable en un ordinador, es una falta molt greu que no obtingui flash.
Finalment el mite de Apple se’ns destrueix quant finalment, diuen que no te ranures Usb. I jo em pregunto, qui vol un Tablet si no pots fer-hi res?
Us deixo unes quants imatges d’altres internautes que critiquen de forma còmica el Ipad.

Portable Apps


Portable Apps es una aplicació lliure on ens permet portar diferents programes al nostre usb, com el Firefox, un OppenOffice,etc..
L’extensió que fan servir es *.paf.exe , cosa que ens permet saber que es una versió "light" en el pes dels programes. Tot i així que ocupin poc espai, no es sinònim de que estiguin mes limitats. Ja que tenen la mateixa eficàcia que els propis programes reals.
Una informació interessant es , que totes les aplicacions que podem arribar a tenir en el portable apps, son de codi lliure. Això vol dir que tots estan registrats sota llicencies publiques , de forma que la descarrega que fem es 100% legal.
Un cop que ho tenim instal·lat al nostre USB, veiem que al connectar-ho, ens surten aquests panells automàticament. Mostrant-nos de forma gràfica tot el que volem.
Un altre punt molt interessant d'aquesta aplicació, es el seu apartat a l'hora de fer un backup o restore. T'ofereix una eina automàticament que permet fer copies de seguretat de tot el teu Usb i que mes endavant, et permet restaurar-les, deixant així una molt bona marca en el nostre ranking de aplicacions útils per al nostre ordinador, en aquest cas , USB.