Cercar en aquest blog

dijous, 21 de gener del 2010

Mac=Qualitat



Tota la moguda comença als anys 80. Steve Jobs, president de la Apple, es troba en el seu millor moment empresarial. Esta treballant juntament amb tota la seva plantilla per treure el Lisa. Un ordinador innovador amb interficie grafica i la incorporació de ratoli.La idea del ratoli els i van donar a cortesia de Xerox, dels que pensaven que no tindria resultat aixo del ratoli i els hi van regalar( segurament s'han arrepentit durant anys i anys de regalar-ho).
Quan ja tenien un prototip creat del Lisa, apareix a la vida den Jobs un jove no gaire exitos anomenat Bill Gates. El qual es fa amic d'en Jobs i ell l'hi cedeix un prototip de Lisa per a que veigui el funcionament.
Poc temps mes tard en Gates ofereix millorar els fulls de calcul de Lisa ,proposant-li que els seus son molt fluixos i ells estan especialitzats amb allo.
Mal fet sera el dia que en Jobs li va donar el codi font del seu sistema operatiu. Bill Gates va robar tot el codi, el va "modificar" i el va fer anomenar windows 3.0. Presentant-lo just abans que Lisa i fent perdre millons i millons de Dolars a Apple. En aquell moment Jobs es derrumba i deixa la Apple. Venent-la un temps abans al que era director de la Pepsi.
Anys mes tard Jobs funda Next Computer i Pixar. Companyies de disseny per ordinador i computació.
Per casualitats de la vida,anys despres Apple compra Next i a conseqüencia Jobs retorna a Apple.
Si mes no, el primer que va fer al entrar va ser crear un acord amb en Bill Gates que alhesores era el rei dels S.O entregantli un 10% de la empresa Apple a canvi de que ell els hi cedeix el pack Office per a Apple.
Els anys passen, tot aixo es remonta entre els 80 i 90 i Apple molt modestament ha anat obrint-se pas, apart de per innovar, per a crear qualitat.
Apple te tots els seus dispositius amb una entrada diferent de tots els Pc normals, creant aixi un ordinador i un S.O insostenibles per a altres ordinadors. Es veritat que nosaltres podem instal·lar un MacOs a un Pc normal, pero ens fallara molt per culpa de compatibilitat dels periferics.
I es que Mac el inconvenient que te son els seus preus elevats. Pero a canvi t'ofereixen una qualitat inmillorable i un support molt gran, eliminante els virus en el S.O, i emportantse la unica cosa que ha funcionat be a Microsoft: Office.
Avui dia Apple te un paper molt important de nou al mon de la informatica. Cada cop s'ha ficat mes de moda, si mes no es un ordinador destinat a disseny o gravacio.Però la gent el fa servir com a ordinador personal ja per la seva gran satisfaccio que et proporciona el fer-lo servir.
Avui dia ja tenim Windows 7. Una mica millorat que el Vista pero amb grans problemes encara.Microsoft poc a poc es va enfonsant, fins a tal punt que països com Alemanya i França han tret comunicats oficials expresan els problemes de risc que te I.E(explorador creat per Microsoft)
PErsonalment, Apple ha sapigut encaixar molt be els cops i m'alegro que estigui innovant

dijous, 14 de gener del 2010

CPU V.S MÒBIL




Ordinador d’avui dia:
Processador doble nucli de 3 ghz.
Memòria ram d’entre 4,6 i 8 gb.
Tarja de vídeo 512 gb
DDR3,SATA,Etc....

Això es el que ens trobaríem a un ordinador de gamma mitjana a una botiga.
Si comparem amb un ordinador del 2006...
Processador de 2 Ghz.
Memòria ram de 512 mb,1gb
Targeta gràfica de 256 mb
DDR/DDR2,IDE,Etc..

Això un ordinador de gamma mitjana d’aquella època.
Google presenta el seu nou mòbil Nexus One juntament amb tot el hardware de la companyia Taiwanesa Htc.
Entre d’altres venia:
Processador Qualcomm QSD 8250 de 1Ghz
Memòria Ram de 512 Mb
Si, estic comparant la potencia d’un ordinador del 2006 amb un mobil del 2010. I es que la diferencia no es tant , 4 anys.
Hem de reconèixer que la Tecnologia avança a passos de gegant i cada any deixa pas a una nova evolució dins del seu mon, deixant obsolet el any antecessor a ell.
Personalment, soc un gran fan del mon de la informàtica i m’agrada tot el relacionat amb ell. Però mai he sigut partidari de seguir el avenç tecnològic any a any. Per el que jo em puc comprar un ordinador i estar amb ell 4 anys sense cap tipus de problema. Per el que jo necessito ja em va mes que ideal.
Fa poc temps que he canviat ja de ordinador. Però tenia les mateixes característiques que el nou Nexus de Google.
Estem profunditzant tant el tema que quan ens adonguem compte anirem am microordinadors potents com a “mòbils”?
Serem capaços de ser tan dependents del mòbil?
Un servidor creu que si et vols guanyar be la vida facis la carrera de òptica. Ja que cada vegada quedarem mes miops amb aquestes pantalles.

dimarts, 12 de gener del 2010

Jdownloader


Jdownloader
JDownloader es una eina per a poder descarregar multiples arxius de servidors com Megaupload o Rapidshare automaticament, sense que haiguis de estar tu clickant un per un i esperant i verificant,etc...
Es una eina molt util i cal remarcar que es opensource.
Desde el Bloc de l'informatic us hem fet arribar aquest videotutorial per poder-lo fer anar vosaltres mateixos.

Intel V.S Amd



Molta es la rivalitat que hi ha entre aquestes dues grans companyies del mon dels microprocessadors. La rivalitat es tant gran que ha arribat al punt de arribar a dividir usuaris a una banda o una altre.
Intel es pionera en microprocessadors i te un llarg historial de microprocessadors que han fet historia. Inclus ha arribat a marcar ordinadors unicament pel seu model de processador(386,pentium,etc...).
Amd concretament va començar copiant(amb consentiment de Intel) els seus micrprocessadors alla al a decada dels 80, copiant-se el 286,386 i 486. Finalment Intel els hi va treure la llicencia de fabricació i Amd va decidir crear els seus propis microprocessadors.Tot i que els primers microprocessadors de AMD van ser un desastre total fins a tal punt que la empresa quasi estava a la ruina.
Fins que van acabar treien el k6 alla al 99-00.
AMD es caracteritzava(i encara ho fa) per tenir un preu mes economic de Intel i donar un rendiment molt igual a ell. Per el que Intel es va sentir atacat i va treure els seus microprocessadors CORE, uns microprocessadors economics , amb un temps de rellotge inferior pero amb poca capacitat de process, per el que depen quines tasques no eren molt convenients executarles amb aquest processador.
I es que Intel mai hagues imaginat fa 20 anys, que la empresa que estava apunt d'anar a pique agues tirat endevant, fins a tal punt que es un dels grans monstres,fent perillar la produccio de Intel.






Actualment AMD esta al mateix nivell que Intel i amb alguns aspectes l'arribar a superar. Tambe dir que Intel amb alguns aspectes supera AMD.

De quina part esteu?
Molta gent que hi enten una mica es decanta sempre cap a una direccio en aquest mon, i mantenen la seva decisio durant molt temps.
Personalment no estic a cara de cap Microprocessador, pero si haig de triar un tant si com no, em decanto per AMD. Les meves raons son les grans tecniques que fan servir Intel per agafar public, fins a tal punt de aver sigut denunciats varies vegades per competencia desieal.
I es que Microsoft sempre et recomanara un Intel ja que els paguen per fer publicitat.
Sera que els diners els han acabat corrompent a tots?
Algu no ha associat mai Intel-Windows i Amd-Linux? Uns fan el que sigui pels diners i els altres volen mes qualitat que no beneficis