Cercar en aquest blog

dimarts, 12 de gener del 2010

Intel V.S Amd



Molta es la rivalitat que hi ha entre aquestes dues grans companyies del mon dels microprocessadors. La rivalitat es tant gran que ha arribat al punt de arribar a dividir usuaris a una banda o una altre.
Intel es pionera en microprocessadors i te un llarg historial de microprocessadors que han fet historia. Inclus ha arribat a marcar ordinadors unicament pel seu model de processador(386,pentium,etc...).
Amd concretament va començar copiant(amb consentiment de Intel) els seus micrprocessadors alla al a decada dels 80, copiant-se el 286,386 i 486. Finalment Intel els hi va treure la llicencia de fabricació i Amd va decidir crear els seus propis microprocessadors.Tot i que els primers microprocessadors de AMD van ser un desastre total fins a tal punt que la empresa quasi estava a la ruina.
Fins que van acabar treien el k6 alla al 99-00.
AMD es caracteritzava(i encara ho fa) per tenir un preu mes economic de Intel i donar un rendiment molt igual a ell. Per el que Intel es va sentir atacat i va treure els seus microprocessadors CORE, uns microprocessadors economics , amb un temps de rellotge inferior pero amb poca capacitat de process, per el que depen quines tasques no eren molt convenients executarles amb aquest processador.
I es que Intel mai hagues imaginat fa 20 anys, que la empresa que estava apunt d'anar a pique agues tirat endevant, fins a tal punt que es un dels grans monstres,fent perillar la produccio de Intel.






Actualment AMD esta al mateix nivell que Intel i amb alguns aspectes l'arribar a superar. Tambe dir que Intel amb alguns aspectes supera AMD.

De quina part esteu?
Molta gent que hi enten una mica es decanta sempre cap a una direccio en aquest mon, i mantenen la seva decisio durant molt temps.
Personalment no estic a cara de cap Microprocessador, pero si haig de triar un tant si com no, em decanto per AMD. Les meves raons son les grans tecniques que fan servir Intel per agafar public, fins a tal punt de aver sigut denunciats varies vegades per competencia desieal.
I es que Microsoft sempre et recomanara un Intel ja que els paguen per fer publicitat.
Sera que els diners els han acabat corrompent a tots?
Algu no ha associat mai Intel-Windows i Amd-Linux? Uns fan el que sigui pels diners i els altres volen mes qualitat que no beneficis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada