Cercar en aquest blog

dijous, 21 de gener del 2010

Mac=Qualitat



Tota la moguda comença als anys 80. Steve Jobs, president de la Apple, es troba en el seu millor moment empresarial. Esta treballant juntament amb tota la seva plantilla per treure el Lisa. Un ordinador innovador amb interficie grafica i la incorporació de ratoli.La idea del ratoli els i van donar a cortesia de Xerox, dels que pensaven que no tindria resultat aixo del ratoli i els hi van regalar( segurament s'han arrepentit durant anys i anys de regalar-ho).
Quan ja tenien un prototip creat del Lisa, apareix a la vida den Jobs un jove no gaire exitos anomenat Bill Gates. El qual es fa amic d'en Jobs i ell l'hi cedeix un prototip de Lisa per a que veigui el funcionament.
Poc temps mes tard en Gates ofereix millorar els fulls de calcul de Lisa ,proposant-li que els seus son molt fluixos i ells estan especialitzats amb allo.
Mal fet sera el dia que en Jobs li va donar el codi font del seu sistema operatiu. Bill Gates va robar tot el codi, el va "modificar" i el va fer anomenar windows 3.0. Presentant-lo just abans que Lisa i fent perdre millons i millons de Dolars a Apple. En aquell moment Jobs es derrumba i deixa la Apple. Venent-la un temps abans al que era director de la Pepsi.
Anys mes tard Jobs funda Next Computer i Pixar. Companyies de disseny per ordinador i computació.
Per casualitats de la vida,anys despres Apple compra Next i a conseqüencia Jobs retorna a Apple.
Si mes no, el primer que va fer al entrar va ser crear un acord amb en Bill Gates que alhesores era el rei dels S.O entregantli un 10% de la empresa Apple a canvi de que ell els hi cedeix el pack Office per a Apple.
Els anys passen, tot aixo es remonta entre els 80 i 90 i Apple molt modestament ha anat obrint-se pas, apart de per innovar, per a crear qualitat.
Apple te tots els seus dispositius amb una entrada diferent de tots els Pc normals, creant aixi un ordinador i un S.O insostenibles per a altres ordinadors. Es veritat que nosaltres podem instal·lar un MacOs a un Pc normal, pero ens fallara molt per culpa de compatibilitat dels periferics.
I es que Mac el inconvenient que te son els seus preus elevats. Pero a canvi t'ofereixen una qualitat inmillorable i un support molt gran, eliminante els virus en el S.O, i emportantse la unica cosa que ha funcionat be a Microsoft: Office.
Avui dia Apple te un paper molt important de nou al mon de la informatica. Cada cop s'ha ficat mes de moda, si mes no es un ordinador destinat a disseny o gravacio.Però la gent el fa servir com a ordinador personal ja per la seva gran satisfaccio que et proporciona el fer-lo servir.
Avui dia ja tenim Windows 7. Una mica millorat que el Vista pero amb grans problemes encara.Microsoft poc a poc es va enfonsant, fins a tal punt que països com Alemanya i França han tret comunicats oficials expresan els problemes de risc que te I.E(explorador creat per Microsoft)
PErsonalment, Apple ha sapigut encaixar molt be els cops i m'alegro que estigui innovant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada